November 6, 2019

Pridruži se prvom javnom predstavljanju rada na međunarodnoj promociji domaćeg IT-a

U četvrtak 14. novembra u Beogradu i u ponedeljak 18. novembra u Novom Sadu od 18 časova ćemo po prvi put predstaviti javnosti napredak koji smo ostvarili na razvoju projekta Tesla Nation. Ovaj projekat za (re)brendiranje domaće IT industrije, i zemlje generalno, smo javno predstavili u januaru ove godine a na ovim događajima ćemo sa javnošću podeliti na čemu smo radili i dokle smo stigli.

Reputacija zemlje porekla je izuzetno važan faktor za uspeh njenih preduzetnika i profesionalaca, ali je isto tako teško uticati na njega. Baš zbog izazova i dugoročnosti rada tog tipa je važno krenuti što ranije sa realizacijom takvog projekta, kako bi se pozitivni efekti što ranije osetili.

Nešto veće

Predstavljanje cele jedne industrije i zemlje nije skroman poduhvat ni po smelosti, ni po obimu posla koji podrazumeva, i posebno ne po nivou odgovornosti koju nosi sa sobom. U pitanju je nešto veće od bilo kog pojedinca i bilo koje organizacije koja na sebe uzima implementaciju takve misije.

Javni značaj projekta je jedan od glavnih razloga zbog kojih organizujemo prvi u nizu redovnih događaja gde ćemo prezentovati rad na njemu. Ovo podrazumeva način na koji smo osmislili rad na njegovoj realizaciji, način na koji osiguravamo da taj rad bude kvalitetan i efektivan, kao i mehanizam nadzora nad njegovom implementacijom. Posebno važno, predstavićemo šta smo zapravo do sada postigli i šta planiramo u periodu pred nama.

Između ostalog, čućete:

– Ko su ljudi koji su prihvatili da budu ambasadori domaćeg IT-a u inostranstvu?
– Za kakve kompanije strani preduzetnici traže tehnološke suosnivače u Srbiji?
– Za kakve projekte strani partneri traže IT konsultante u Srbiji?
– Koje ciljeve smo postavili sebi za ovu godinu i dokle smo stigli sa ispunjavanjem?
– Kako se finansiramo, kakva je struktura upravljanja projektom?
– Šta je sledeće?

Pričaćemo i o tome kako da putem Tesla Nationa kreiramo rast domaćeg IT-a poput ovog primera:

Pridruži nam se

Prisustvo na događaju je otvoreno za javnost, uz obaveznu prijavu putem ovog obrasca. Lokacija dešavanja u Beogradu je Dom omladine, u Novom Sadu Startit Centar. Okupljanje počinje u 18 časova, program od 18:30.

Join our community

Serbia offers great opportunites for tech professionals — a place full of life, fun, with unparalleled quality of life once you’re a part of the booming tech sector. If you’re a tech professional, have a look at life in Serbia and our featured employers. If you’re looking for a technology partner in Serbia, see this page.

Featured Employer

We're a high-quality online lead generation company within iGaming and Financial Services, with 390+ employees around the world. Marketing and sales lead generation is rapidly moving into a new paradigm, and we are leading the way.

Learn More →

Need help with anything? Drop us a line!

How can we help?

Hi there — please fill out this quick form so that we can get back to you.

About Tesla Nation

Tesla Nation™ is a project by SEE ICT / Startit started with the goal of choosing the best technology inventors and professionals of Serbian heritage and connect them to partners from all around the world,
inspired by the vision and ambition of Nikola Tesla.